Ti'eren


 

Velkommen

TI'EREN FORDI

 • Du vil forbedre dine karakterer for at komme videre i uddannelse f.eks. gymnasiet, teknisk skole mm.
 • Du er i tvivl om, hvad du vil og har brug for et "tænkeår"
 • Du vil bruge dine hænder og krop mere i undervisningen
 • Du har lyst til og er frisk på at møde nye venner
 • Du har lyst til et anderledes skoleår med mere kreativitet, musik og teater
 • Du har lyst til et skoleår, hvor du kommer på flere ture og ud i virkeligheden
 • Du vil have dygtige og engagerede lærere, der har tid til dig.

Vi holder til på Frederiksværk Gymnasium.

FAGLIG FORDYBELSE

Helst på den sjove måde...

FAGLIG FORDYBELSE

I TI'EREN vægter vi den faglige fordybelse, og det betyder, at du har matematik, dansk og engelsk som obligatoriske fag

Desuden har du mulighed for at fordybe dig i et af vore valgfag: Spansk, guitar, design, film/drama, boldspil, træ-/metalværksted og ekstra dansk. 

TI'ERENS muligheder:

 • forskellige holdstørrelser
 • vælge hold efter motivation
 • særlig hensyn til elever med brug for en ekstra støtte
 • projekter på tværs af fagene
 • lær at skrive en projektopgave
 • individuel faglig fordybelse i morgentimerne

IT-BASERET UNDERVISNING

Har du en bærbar pc, så medbring den. Har du ingen, får du tilbud om en pc.

Opgaver, tekster m.m. sendes elektronisk, skriftlige opgaver afleveres elektronisk. 

Net-Tieren. Et tilbud til dig, der af en eller anden grund arbejder hjemmefra, men stadig ønsker at få opgaver tilsendt/rettet og gå op til sommerens prøver.
Du får en kontaktlærer, som vejleder og støtter dig.

FOKUS PÅ FREMTIDEN

Valg, tilvalg, fravalg

FOKUS PÅ FREMTIDEN

Afklaring. Vi hjælper dig med at blive afklaret i forhold til din videre uddannelsesvej.

Kontaktlærer ordning/elevsamtaler. Du får din egen kontaktlærer, der hjælper og støtter dig såvel fagligt, socialt samt med henblik på fremtiden.

Brobygning/praktik. I forbindelse med at du skal blive afklaret med hensyn til fremtiden, er der en uges brobygning på gymnasium, erhvervsskole eller anden ungdomsuddannelse. Desuden 2 ugers obligatorisk praktik på en lokal virksomhed. Samtidig har du mulighed for løbende praktikforløb efter aftale med din kontaktlærer.

DOSO. Den Obligatoriske Selvvalgte Opgave er et projektforløb med efterfølgende fremlæggelse, der omhandler netop dine fremtidsdrømme/ønsker.

Studievejledning/UU. Vi har et tæt samarbejde med det lokale UU. Og sikrer dermed, at du får den mest optimale vejledning i forhold til netop din fremtid.

FÆLLESSKAB

...Og nye venskaber opstår

FÆLLESSKAB

Tonen i Ti'eren. Ti'eren er kendt for et godt kammeratskab. Du kan forvente at få mange nye venner i et trygt miljø samt lærere, der møder dig, hvor du er i livet, og giver plads til såvel seriøsitet samt sjov og spontanitet.

Lejrskoler. På  introturen til Prag bliver alle socialt rystet sammen og lærer hinanden at kende på tværs af fag, alder og interesser. Derudover er der en mindre linjelejrskole senere på året.

Teater. I forbindelse med vores årlige teaterprojekt får du mulighed for at afprøve dig selv på nye måder samt få den glædelige erfaring, det er at løfte noget i flok.

Fester/Frederiksværk Gymnasium og HF. I løbet af året har du mulighed for at deltage i 2-3 af Gymnasiets fester på lige fod med gymnasiets elever. Vi kobler os på gymnasiet, hvor det er muligt. F.eks. i forbindelse med foredrag, volleyturneringer, musikarrangementer og lignende.

 


 

ÅRETS GANG

Vi starter i august og lærer hinanden at kende, mens vi gør klar til den store lejrskoletur.

 

Lejrtur til Prag. Allerede 2. uge  er der "ryste sammen tur" som går til Prag, hvor vi bor på en lejr 20 km udenfor byen. Lejren hedder Camp Mechenice.

 

Brobygning

Brobygning. I løbet af året har vi en uges brobygning på en ungdomsuddannelse.

 

Erhvervspraktik. 2 perioder, af en uges varighed. Det er praktik i de lokale virksomheder.

 

DOSO Opgaven

DOSO opgaven. En uge, hvor du arbejder med en projektopgave, og fremlægger for dine lærere og kammerater.

TERMINSPRØVE

Dansk, matematik og engelsk.

 

Teaterprojekt

Teaterprojekt: Vi har ca. 10 dages teaterprojekt, hvor vi laver et roadshow. Vi forbereder hjemme på gymnasiet,  pakker så traileren med lyd og lys, røgkanoner og videoprojektorer og kører så ud på skolerne Hundested, Frederiksværk og Arresø . Her viser vi stykket. Plus selvfølgelig en forestilling på gymnasiet en aften for forældrene.

 

Linjelejrskole

Linjelejrskole. I løbet af foråret tager vi på linjelejrskole, hvor vi  ikke følges med hele holdet, men linjerne.

FP9 OG FP10.

I starten af maj ligger de skriftlige prøver. I juni ligger de mundtlige prøver.

 


 

UNDERVISNINGEN

LINJERNE

Linjetimerne kaldes ofte hjertet af Ti´eren.

Her kan du fordybe dig i noget af det, der interesserer dig mest. Du kan vælge mellem fire linjer. Den linje du vælger er din klasse og I følges ad i linjetimerne og i morgentimerne. Der er fire årlige linjeture, hvor linjerne er på ture, hvor indholdet passer til linjen.

 

Musik

Musik Her kan du lære at spille et instrument. Forbedre dig på dit instrument. Lære at spille sammen med andre, samt få erfaringer med at spille og optræde for andre.
Vi spiller forskelllige slags musik f.eks. rock, pop, rap.

 

Billedkunst

Billedkunst/design. Her har du mulighed for at udtrykke dig kreativt indenfor tegning, maleri, foto, design, keramik.
Vi arbejder også med designprocesser af tekstiler og andre former for kunsthånsværk.

 

Erhvervslinjen

Erhvervslinien. Her har du mulighed for at arbejde med træ/metal. Lære at reparere en knallert, en cykel m.m. og generelt gøre dig værkstedserfaringer. Der kan også i perioder indgå praktik.

 

Idræt

Idræt. Her får du pulsen op ved hjælp af boldspil, månedens sport ud af huset, diverse stævner mod andre 10. klasser samt styrke og cirkeltræning.

 


 

VALGFAG

Der er 3 timers valgfag om ugen. Valgfagene tager udgangspunkt i hvad lærerne kan tilbyde, og hvad eleverne efterspørger.

Eksempler på valgfag kunne være:

FILM  FODBOLD  DESIGN  SPANSK  MUSIK  FYSIK  FILM/DRAMA  EKSTRA DANSK

 


 

SKEMA

Dit ugentlige skema består af 28 timer. De ligger mandag til torsdag 8.15 - 13.40 og fredag 8.15 - 11.30

Tid Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
8.15 - 9.00 Faglig fordybelse Faglig fordybelse Faglig fordybelse Faglig Fordybelse Ugen der gik
9.10 - 9.55 Engelsk Matematik Linje Projekt Valg
10.00 - 10.45 Engelsk Matematik Linje Projekt Valg
10.50 - 11.35 Engelsk Dansk Linje Projekt Valg
11.35 - 12.05 Pause Pause Pause Pause Pause
12.05 - 12.50 Dansk Dansk Matematik Engelsk Fri
12.55 - 13.40 Dansk Dansk Matematik Engelsk Fri

 

Faglig fordybelse. Vi starter den første lektion af dagen med faglig fordybelse. Her kan du få hjælp til lektier, få ekstra opgaver i fagene eller måske nå en aflevering, du mangler at få sendt.

Projekttimer.  Det kan være tværfaglig undervisning, fordybelse i de enkelte fag eller uddannelsesvejledning.

Fagbånd. Hver dag består desuden af fagbånd i enten dansk, matematik, engelsk eller linjetimer.

Valghold. Her har du mulighed for ekstra fordybelse i enkelte fag eller vælge indenfor praktisk/musiske fagområder. Det er også her tilbudsfaget fysik/kemi ligger.

Linjetimer. Hver uge har du muligheden for at fordybe dig med dit linje hold i fælles interesser inden for enten idræt, musik, værksted eller billedkunst/design

 


 

FORVENTNIGER

 

Vi forventer

 • at du holder dine aftaler.
 • at du kommer til tiden.
 • at du gør dit bedste.

 

Du kan forvente

 • at vi hjælper dig med at løfte dig selv fagligt.
 • at vi hjælper dig, så du bliver afklaret m.h.t. din fremtid.
 • at vi møder dig, der hvor du er i dit liv og støtter dig såvel personligt som fagligt/socialt.

DET SIGER ELEVERNE

En god skole, dygtige lærere. Start hvis du ikke er sikker på din fremtid.   Det er en god mulighed!   Ti´eren er mega fedt!   Der sker hele tiden noget, og der er ikke en dag der ligner hinanden.  Folk kan lave sjov med andre, og de forstår joken.

  Ti´eren har betydet meget for mig, og gjort skolen til at være meget sjovere!   Ti´eren er et godt år, hvor man lære en masse nye mennesker at kende, og man bliver afklaret med, hvad man vil   Ti´eren er et sted for elever, der ikke er helt afklaret med, hvad de skal efter 9 klasse. Ti´eren hjælper en på mange måder, og man møder en helt masse nye mennesker, man kommer til at holde af.   Ti´eren er et godt sted, hvis man er i tvivl, hvad man skal efter folkeskolen.   Jeg kom ind i ti´eren, med et syn på skolelivet som en stor failer. Men min tid i Ti´eren har været så positiv, at jeg har fået bevist for mig selv, at jeg godt kan klare det. Ti´eren er noget, man aldrig vil glemme! Man vil overhovedet ikke fortryde det.

  Man får nye venner og vil have det super sjovt!   Ti´eren er et sted for alle og enhver, som trænger til en ny chance og ikke skal være bange for at blive dømt, eller kendt for noget.   Hvis du ville have et år med spas, blive mere moden/voksen, have nye venner, møde sjove/mærkelige lærere, så tag et år i Ti´eren. Det bliver langt fra kedeligt    Ti´eren er helt klart et år værd. Mange tror at man ikke laver noget i Ti´eren, men jo det gør man!   Jeg har fået et år med super mange gode oplevelser og minder. Og har ikke fortrudt at jeg valgte tieren. Helt klart et år værd!!!

  Ti´eren er for fed - godt sted til at modende sig og være klar til sin videre uddannelse   Ti´eren er noget man skal prøve... Jeg har haft et godt år på tieren, og selvom det ikke var mit første valg, er jeg glad for at jeg har gået der.   Ti´eren er et sted hvor man kan få et anderledes skoleår, med frihed til selv og tage ansvar for sin egen lærdom og liv. Med friske lærere, der virker som alt andet end trætte af uvorne unger. Hvis du kunne tænke dig et meget spændende år og ikke mindst sjovt, så er Ti´eren lige noget for dig! ;)

  Det har været sjovt at være i Ti´eren og ville ønske at vi alle kunne tag et år mere sammen.  Gå i Ti´eren, der vil du lære en del og få mange flere venner   Et år, en skole, flere muligheder, men dit liv.

 


 

 

Erhvervsuddannelse/eux

Læs om adgangskrav, grundforløb, fremtidsmuligheder mm.

 

Gymnasial uddannelse

Læs om valg af uddannelse, optagelse, fag mm.

 

Til forældre

Hjælp til dit barns uddannelsesvalg og optagelse.

 

Mit UG

Hjælp til at vælge uddannelse - for dig i 8. og 9. klasse.